1. Noutati
  2. Noua ŠKODA KAMIQ obtine maximul de punctaj la Euro NCAP
04.09.2019
STIRI DE LA SKODA

Noua ŠKODA KAMIQ obtine maximul de punctaj la Euro NCAP

ŠKODA KAMIQ a primit maximul de cinci stele în testul realizat de către programul european independent de evaluare a mașinilor (Euro NCAP). Acest lucru face ca primul SUV de oras al producătorului de automobile ceh să fie încă un model care se află printre cele mai sigure vehicule din clasa sa. KAMIQ s-a descurcat extrem de bine în ceea ce privește protejarea pasagerilor, a bicicliștilor si a pietonilor.

Skoda Kamiq

Christian Strube, membru ŠKODA AUTO al Consiliului de Dezvoltare Tehnică, explică: „Siguranța activă și pasivă a vehiculelor noastre este o prioritate pentru ŠKODA. Faptul că KAMIQ, cel mai recent model al nostru, a primit acum un scor maxim de cinci stele în testul de avarie Euro NCAP arată cât de ridicat este standardul pentru siguranța vehiculelor noastre și oferă o altă demonstrație despre cât de reușita este ingineria noastră în acest domeniu. "
 
ŠKODA KAMIQ a finalizat cu succes testele globale de siguranță și securitate Euro NCAP, cu un scor maxim de cinci stele. Realizatorii testelor Euro NCAP au fost plăcuți surprinși de cât de bine protejează ultimele intrari in portofoliul modelelor ŠKODA atât pentru pasageri, pietoni si biciclisti. SUV-ul de oras a obținut 96% pentru protecția pasagerilor- rezultate impresionante în istoria Euro NCAP. Realizatorii testelor au acordat, de asemenea, KAMIQ-ului calificativul intreg pentru protecția bicicliștilor, reflectând mai ales efectul benefic al asistenței frontale cu funcția de protecție pentru pietoni și bicicliști și frâna de urgență din oraș inclusă ca standard.
 
În caz de accident, KAMIQ își protejează pasagerii cu până la nouă airbaguri, inclusiv airbag-ul pentru genunchi al șoferului și airbag-urile laterale din spate. Caracteristici suplimentare de siguranță includ frâna de urgenta, sistemul de protecție proactivă Crew Protect Assist, precum și punctele de ancorare ISOFIX de pe bancheta din spate și scaunul pasagerului, asigurand în orice moment protecția optimă a copiilor mici. Echiparea standard pentru ŠKODA KAMIQ include și Lane Assist, în timp ce dotarea opțională de asistență laterală avertizează șoferii cu privire la vehiculele care se apropie din spate sau în unghiul mort al mașinii. Efectul combinat al acestor sisteme de suport a adus lui KAMIQ un scor de 3.5 din 4.
 
Ca și compacta evaluata tot cu 5 stele, ŠKODA SCALA, KAMIQ se bazează pe platforma MQB-A0 a Grupului Volkswagen, care oferă sisteme de ultimă generație de siguranță și asistență. Corpul extrem de rigid al acestui SUV de oras, cu zonele sale mari de deformare și celula extrem de robustă a ocupanților asigură o siguranță pasivă superioară, ŠKODA utilizând in proportie de aproape 80% oțeluri de înaltă rezistență sau special întărite în această parte a vehiculului.
 
Programul european de evaluare a mașinilor noi (Euro NCAP) a fost fondat în 1997, cu membrii actuali, inclusiv ministerele de transport, cluburile auto, asociațiile de asigurări și institutele de cercetare din opt țări europene. Acestia realizează teste de avarie cu modele de vehicule actuale și evaluează siguranța lor activă și pasivă. În ultimii ani, aceste teste au devenit tot mai stricte și cuprind acum diferite scenarii de coliziune diferite. Deși inițial bazate exclusiv pe rezultatele testelor de avarie, evaluările finale de astăzi dau o ponderare mai mare evaluărilor sistemelor de siguranță activă și sistemelor de asistență pentru șoferi.

 
 
 
 

Inregistrare newsletter

In Newsletter-ul nostru primiti regulat informatii privind produsele noastre precum si o selectie de oferte exclusive!

Datele introduse nu sunt valide. Va rugam sa incercati inca o data.

Va rugam sa selectati un mod de adresare

A intervenit o problema la abonarea la newsletter. Va rugam sa incercati inca o data mai tarziu.

checkbox_default

Va multumim!

Abonarea la newsletter a fost efectuata cu success.

Veti primi un e-mail care contine un link de confirmare. Va rugam sa confirmati accesand acest link, pentru a putea fi incheiata inregistrarea dumneavoastra.