Curelele de distributie

Avantajele pieselor originale
1

Stiati ca?

● In partea frontala a motorului este pozitionata cureaua de distributie, care conecteaza arborele cotit de axul cu came? Axul cu came, de pe chiulasa, asigura deschiderea si inchiderea, in mod regulat, a supapelor.

● Pe durata de viata normala, cureaua de distributie parcurge, in interiorul motorului, o distanta enorma? Aceasta distanta este echivalenta cu mai mult de sase calatorii in jurul Pamantului.

 ● Chiar si dupa o perioada de utilizare extinsa, aceste curele de distributie nu ar trebui sa se intinda? In caz contrar, distributia motorului ar fi dereglata, ceea ce ar insemna o crestere a consumului de carburant si a nivelului de emisii.

● Daca o curea de distributie se rupe, pistoanele vor lovi in supapele ramase deschise, indoindu-le sau chiar rupandu-le? In cel mai bun caz va fi necesara inlocuirea chiulasei. Iar in cel mai sumbru scenariu, chiar si cel mai fiabil motor va deveni o ruina in cateva secunde.

● Intervalul de service pentru distributie variaza, in functie de model si de sistemul de distributie? Cu aceasta ocazie ar trebui montata si o noua pompa de apa, avand in vedere ca reparatia necesita foarte mult timp.

 

Curelele de distributie Originale…

... sunt confectionate din fibre de sticla si sintetice foarte rezistente. Au un strat rezistent la uzura si pot face fata unei utilizari dure, frecvente si intr-o gama variata de conditii.

... fac posibila pastrarea, in orice moment, a reglajelor precise ale motorului.

... sunt extrem de rezistente la caldura si umezeala si pot suporta fluctuatii de temperatura, care variaza intre frigul polar si caldura mistuitoare a motorului.

... functioneaza cel mai bine impreuna cu Intinzatoarele Originale, care mentin, in orice moment, tensiunea ideala in cureaua de distributie.

Astfel se asigura o durata de viata ridicata.

... sunt inlocuite, impreuna cu intinzatoarele compatibile si rolele pentru miscare inversa. Kitul ofera avantaje din punctul de vedere al cheltuielilor de intretinere si limiteaza costurile de manopera pentru aceasta operatiune la o singura vizita la service.