Componentele de caroserie

Avantajele pieselor originale
Avantajele pieselor originale

STIATI CA?

  • piesele pentru caroserie sunt mai mult decat simple elemente de design, menite sa defineasca forma autovehiculului? Ele sunt componente cu o constructie elaborata, care indeplinesc multe functii, cea mai importanta dintre acestea fiind asigurarea sigurantei pasagerilor din autovehicul, dar si a celorlalti participanti la trafic.
  • cu cat caroseria unui automobil se torsioneaza si se deformeaza mai putin pe drumurile denivelate sau in timpul abordarii cu viteza mare a virajelor, cu atat este mai mare rigiditatea torsionala a automobilului respectiv, si cu atat este mai sigur in manevrare?
  • impreuna cu centurile de siguranta si airbagurile, celula de siguranta, rezistenta la deformare, care inconjoara compartimentul pasagerilor, si zonele de deformare din fata si spate sunt printre elementele cheie din lista de sisteme pasiva de siguranta a unui autovehicul? Toate acestea ofera pasagerilor un nivel crescut de securitate, reducand efectele energiilor de impac din timpul unui accident.
  • Un nivel aerodinamic bun reduce rezistenta la vant, consumul de carburant fiind astfel micsorat? In acelasi timp, masa redusa a automobilului contribuie de asemenea la reducerea consumului. Ambele proprietati sunt influentate substantial de caroseria autvehiculului.
  • Schimbarile comportamentului de deformare, cauzate de utilizarea unor componente care nu sunt originale, pot pune in pericol atat pasagerii cat si alti participanti la trafic?
  • Utilizarea de componente care nu sunt originale, care nu se imbina corect, poate duce la lucrari costisitoare de reparatie?

 

COMPONENTELE DE CAROSERIE ORIGINALE ŠKODA ...

... sunt create in timpul fazei de proiectare a fiecarui model in parte si, de aceea, au intotdeauna dimensiuni exacte si se potrivesc perfect.

... beneficiaza de un design optimizat, care include diferite materiale, pentru a mentine in aceiasi parametri greutatea originala a autovehiculului, aerodinamica acestuia, precum si aspectele legate de siguranta pasiva.

... in caz de reparatii, pastreaza designul original al automobilului.

... ofera un grad mare de rigiditate caroseriei atunci cand sunt utilizate in combinatie exclusiva cu alte componente de acelasi fel, asigurand astfel siguranta, confort si rezistenta.

... atunci cand sunt utilizate in combinatie cu materiale de vopsit originale, de la ŠKODA, pastreaza garantia la perforare prin coroziune.

... ofera protectie eficienta la coroziune si rezistenta in timp, gratie diverselor straturi de protectie si a unor substante atent aplicate, pentru sigilarea imbinarilor.

... sunt usor de instalat, intr-o perioada scurta de timp, reducand astfel costurile de reparatie.