Amortizoarele

Avantajele pieselor originale
1

Stiati ca?

• Amortizoarele ajuta la mentinerea automobilelor, in siguranta, pe traiectorie?
• Amortizoarele uzate duc la cresterea distantei de franare in cazul unei opriri de urgenta?
• Amortizoarele defecte maresc riscul de acvaplanare si de oscilatii ale directiei? In plus, anvelopele se vor uza mai repede.
• Sistemele de asistenta a soferului, precum ABS si ESP, vor functiona corect doar daca sistemul de suspensie ”furnizeaza” informatii corecte? Amortizoarele defecte distorsioneaza aceste informatii. Atunci cand faceti manevre bruste, de evitare, apare o posibilitate de rasturnare a automobilului.
• Statisticile arata cu unul din sapte soferi are un automobil cu amortizoare defecte? (Sursa: www.auto-reporter.net)
• Amortizoarele nu se uzeaza de la o zi la alta – acest lucru se intampla progresiv? De aceea, nu este surprinzator ca aceasta deteriorare lenta va trece, de cele mai multe ori, neobservata. Amortizoarele ar trebui verificate cel tarziu intre 60.000 si 80.000 km.
 

Amortizoarele originale …

… pot raspunde cu usurinta unei game mari de sarcini, la care este supus sistemul de suspensie si, in acelasi timp, asigura stabilitate in viraje si o manevrare sigura a directiei.

… reactioneaza prompt la denivelarile din asfalt si maresc tractiunea, prin reducerea rapida a oscilatiilor.

… mentin automobilul pe traiectorie, in special in timpul franarilor de urgenta, oferind astfel un contact mai bun cu solul.

… sunt proiectate pentru fiecare model in parte. Functioneaza optim in combinatie cu gama de componente de suspensie, inclusiv frane si sisteme de asistenta a soferului, destinate sigurantei.

… ajuta la evitarea suprasarcinilor pe componentele individuale ale suspensiei si previn aparitia prematura a uzurii si chiar a defectarii unor componente precum anvelopele, ajutandu-va astfel sa evitati costuri suplimentare inutile.