Aditivul G13

Avantajele dumneavoastra
1

Stiati ca?

Multa lume crede ca lichidul de racire este un simplu antigel, in realitate, insa, acesta protejeaza motorul impotriva supraincalzirii si coroziunii interne?
Temperaturile de pana la 2000°C din interiorul motorului ar putea sa conduca la deteriorarea acestuia? De aceea, caldura in exces trebuie disipata rapid si sigur.
Circuitul de racire al motorului este un sistem inchis, sub presiune (pana la 1,5 bar)? De aceea, rezervorul de lichid al sistemului este mai mult decat un simplu recipient; acesta are si rol de vas de expansiune. Astfel, nivelul lichidului de racire trebuie sa se situeze intodeauna intre marcajele ”max” si ”min”.
In cazul unui motor de 2 litri cu 4 cilindri, sunt pompati pana la 100 litri de lichid de racire pe minut, la sarcina maxima? 
Atunci cand lichidul de racire nu are suficient antigel, acesta poate sa inghete si sa isi mareasca volumul? Ca urmare, blocul motor si chiulasa se pot fisura, la fel si sistemul de racire.
Nivelul, densitatea si protectia la inghet a lichidului de racire trebuie verificate periodic? Pentru a preveni deteriorarea sistemului de racire si a motorului trebuie folositi numai aditivi aprobati, in cantitatea recomandata.
 
Aditivul G13 original …

… este compatibil cu componentele din metal, cauciuc si compusii sintetici din circuitul de racire.

… ofera protectie anti-inghet de pana la -40°C, atunci cand este folosit in proportia corecta.

… asigura cresterea punctului de fierbere pana la 135°C, prevenind evaporarea lichidului de racire la temperaturi ridicate.

… contine substante speciale, ce formeaza o pelicula de protectie pe suprafetele de metal, pentru a preveni corodarea acestora.

… previne in mod eficient depunerile de piatra si hiperaciditatea.

… este, spre deosebire de aditivii conventionali, derivat partial din materii prime regenerabile. Ca urmare, emisiile de CO2  rezultate in urma procesului de fabricatie sunt reduse cu 10%.

… este folosit pentru completare, in proportie corecta, in cadrul inspectiei de service, atunci cand este necesar.

… este miscibil cu G11, G12, G12 plus si G12 plus plus.

… este disponibil si ca produs pentru utilizare directa, cu care puteti completa nivelul de lichid de racire, in caz de urgenta.