STIRI DE LA SKODA
25.09.2019

ŠKODA AUTO a lansat productia de serie a modelului SUPERB iV la fabrica sa din Kvasiny

Noul hibrid plug-in ŠKODA SUPERB iV va fi produs exclusiv in Kvasiny, unde fabricarea se face pe aceeasi linie de productie pe care sunt fabricate si modelele SUPERB cu motor cu ardere interna.
Skoda Auto Superb IV Kvasiny

› Hibridul plug-in SUPERB iV este primul model ŠKODA electrificat din productia de serie
› Noile modele hibride plug-in sunt construite pe aceleasi linii de productie ca modelele conventionale

Kvasiny, septembrie 2019 – In septembrie, primul ŠKODA iV a iesit de pe linia de productie din Kvasiny, Republica Ceha. Producatorul de automobile ŠKODA AUTO a pregatit in amanunt unitatea de productie in vederea fabricarii primului sau model electrificat din productia de serie, investind aproximativ 12 milioane de euro in lucrarile de adaptare si renovare. Noul hibrid plug-in ŠKODA SUPERB iV va fi produs exclusiv in Kvasiny, unde fabricarea se face pe aceeasi linie de productie pe care sunt fabricate si modelele SUPERB cu motor cu ardere interna.

Michael Oeljeklaus, membru al Consiliului de Administratie ŠKODA AUTO, responsabil pentru Productie si Logistica, a declarat: ”Inceputul productiei de serie a modelului SUPERB iV reprezinta un pas extrem de important spre viitor. In ultimele luni, am pregatit cu rigoare unitatea aceasta de productie pentru a putea lansa productia in conditii optime. Deci, ceea ce se intampla acum este rezultatul eforturilor intregii echipe.”

ŠKODA AUTO a investit aproximativ 12 milioane de euro in pregatirea unitatii de productie din Kvasiny, pentru ca aceasta sa indeplineasca cerintele specifice primului model electrificat al marcii ŠKODA. Productia caroseriei si hala de asamblare, de exemplu, au fost modificate in acest sens (vezi Infografic).  Datorita acestor lucrari de reconfigurare si renovare, hibridul plug-in SUPERB iV poate fi acum produs pe aceeasi linie de productie ca modelele echipate cu motor cu ardere interna. Deoarece cele doua variante sunt construite pe platforme diferite, anumite dotari din sectia de fabricare a caroseriei au fost adaptate si respectiv instalate aditional.

Hala folosita pentru controlul calitatii a fost complet reconfigurata: locurile de munca au fost rearanjate pentru anumiti pasi specifici din procesul de productie. De asemenea, ŠKODA AUTO a instalat pe linia de productie un container aditional pentru sasiu, precum si un manipulator pentru bateriile de inalta tensiune, de 12 volti.

Nu in ultimul rand, ŠKODA AUTO a instruit angajatii in domeniul mobilitatii electrice. Tot in acest an, producatorul a construit astfel un nou centru de training la Kvasiny; de atunci, aproape 5.500 de angajati au fost instruiti acolo.

 

Inceputul unei noi ere: hibridul plug-in SUPERB iV
Motorul pe benzina 1,4 TSI si motorul electric genereaza impreuna 160 kW (218 CP) pentru a propulsa SUPERB iV. Autonomia electrica este de pana la 56 km, conform WLTP, iar masina are o autonomie totala de 930 km, la utilizarea sistemului compus din motorul electric si cel pe benzina. Aceasta noua varianta de propulsie a modelului SUPERB este disponibila pentru liniile de echipare Ambition si Style, precum si pentru SUPERB SPORTLINE si SUPERB L&K.  ŠKODA SUPERB iV si noul sub-brand iV pentru mobilitate electrica au fost lansate in premiera mondiala la Bratislava, capitala Slovaciei, in mai 2019. Lansarea pe piata a modelului este planificata pentru inceputul anului 2020.

 

Modelul ŠKODA SUPERB facelift este produs la unitatea din Kvasiny inca din iulie 2019. Tot aici sunt produse si modelele SUV KAROQ si KODIAQ. In 2018, peste 300.000 de automobile au iesit de pe poarta fabricii din Kvasiny, ceea ce reprezinta o cifra-record in istoria unitatii. Producatorul are circa 9.000 de angajati la aceasta unitate ce dispune de tehnologie de productie de ultima ora.